Nyttiga länkar

Vi har uppdaterat vår leverantörssida med länkar till SEV (info om IE3, onlinesupport och appar) och VEM (onlinekatalog)
Besök sidan här

Ny modern hemsida

Mixvision Webbyrå i Avesta har tagit fram en ny modern webbplats till oss.
Vi är väldigt nöjda med resultatet och kan varmt rekommendera Mixvision.

 

ABB Frekvensomriktare ACS880

ABB:s nya industrifrekvensomriktare med inbyggda säkerhets-funktioner är konstruerad för maximal produktivitet och energibesparing.
ABB har tagit fram en ny serie frekvensomriktare, ACS880, för lågspänning. De integrerade säkerhetsfunktionerna minimerar behovet av externa säkerhetskomponenter. Den nya arkitekturen gör det även möjligt att styra i stort sett vilken AC-motor som helst, med informationsöverföring via de vanligaste förekommande kommunikationsprotokollen och med olika lösningar för fjärrövervakning.
Den nya serien frekvensomriktare bildar inledning till en ny era inom industrin, med en intuitiv display, som gör det enkelt att navigera bland funktionerna. De många flexibla möjligheterna att redovisa data hjälper användaren att analysera processerna. Menyer och meddelanden kan anpassas för att motsvara tillämpningens specifika terminologi. En integrerad USB-port gör det enkelt att ansluta PC-verktyg.
ABB ACS880 PC-verktyget Drive composer fungerar för alla frekvensomriktartyper, från och med nu och framåt. Verktyget erbjuder snabb och effektiv idrifttagning, processtart och övervakning. Styrningsdiagram gör att användaren slipper ögna igenom långa parameterlistor och gör det enkelt och snabbt att ställa in logikfunktionerna.

Paradigmskifte kan man kalla de integrerade säkerhetsfunktionerna som minimerar behovet av externa säkerhetskomponenter, underlättar konfigurationen och minskar kravet på installationsutrymme. Bland säkerhetsfunktionerna kan nämnas Safe Torque-Off (STO), som kan användas för att förebygga oväntad start och för att lösa andra stopprelaterade funktioner. Vidare erbjuder ABB:s industrifrekvensomriktare integrerade säkerhetsfunktioner, som Safe Stop 1, Safe Stop Emergency, Safely-Limited Speed, Safe Brake Control och Safe Maximum Speed. ABB:s funktionssäkerhetslösning uppfyller kraven i EU:s Maskindirektiv 2006/42/EG.

ABB:s frekvensomriktare är konstruerade för maximal energisnålhet och produktivitet. Den inbyggda energikalkylatorn redovisar relevant information, inklusive förbrukade och sparade kWh och MWh, CO2-minskning och sparade pengar. Dessa funktioner hjälper användaren att finkalibrera processerna för optimal energianvändning.
– Det här är den största produktintroduktionen vi kommer att göra på tio år framöver. När en frekvensomriktare kan spara upp till 80 procent av energiförbrukningen, är det intressant för hela den viktiga svenska industrin särskilt inom papper, massa, stål och gruvor, säger Lars Lithner, produktchef, ABB Svensk Försäljning.

ABB:s egenutvecklade motorstyrningsteknik ”Direkt momentregleringen” (DTC), är hjärtat i varje frekvensomriktare i serien ACS880. Industrifrekvensomriktarna kan anpassas till de specifika behov som råder inom varje bransch, som papper och massa, metall, marin teknik, materialhantering, gruvdrift, cement, energiproduktion, kemi, olja och gas etc.
ACS880-01 är konstruerad för att styra ett brett utbud av tillämpningar, som extrudrar, kranar, vinschar, rullmaskiner, transportörer, blandare, kompressorer, pumpar och fläktar.

Kontakta oss för mer information!!!